В окупованому Криму затримали двох українських активісток

Читать на русском
В окупованому Сімферополі в День Незалежності України 24 серпня на залізничному вокзалі затримали активісток Українського культурного центру Галину балобана і Олену Попову.

В окупованому Сімферополі в День Незалежності України 24 серпня на залізничному вокзалі затримали активісток Українського культурного центру Галину балобана і Олену Попову.

Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Заявили, що на них є орієнтування, згідно з яким вони «займаються незаконною діяльністю», і відвезли в Залізничний райвідділ», - написав він.

«Захід-2017»: чи загрожує Білорусі «кримський сценарій» і в чому небезпека для УкраїниНавчання «Захід-2017», які пройдуть на території Білорусі разом з російською армією, принесуть проблеми НАТО, а також можуть стати початком анексії.

Наумлюк зауважив, що російські правоохоронці в Криму регулярно затримують учасників Центру напередодні і в дні українських національних свят, «щоб вони не проявляли публічну активність».

«Думаю, що протримають години три, оголосять чергове попередження про відповідальність за ведення незаконної діяльності, і відпустять. Так що сподіваюся, нічого серйозного, але все ж зверніть увагу», - підсумував журналіст.

Пізніше, активісток відпустили.

Нагадаємо, Український культурний центр в Сімферополі створено в травні 2015 року у відповідь на те, що українців, які прийшли покласти квіти до пам'ятника Шевченку, затримувала поліція.

З тих пір УКЦ займався культурно-просвітницькою роботою - організовував лекції з історії України, літературні читання українських письменників.

Нагадаємо, в окупованому Севастополі також відзначили День прапора України 23 серпня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: