У Києві заборонять ловити котів-безхатченків

Читать на русском
Депутати Київради погодили проект рішення, згідно з яким в столиці діятиме заборона на вилов бездомних котів.

Депутати Київради погодили проект рішення, згідно з яким в столиці діятиме заборона на вилов бездомних котів.   Про це сказано на сайті Київради, інформує «Слово і Діло».

Винятки лише в тому випадку, якщо вилов здійснюється для стерилізації, вакцинації або для передачі новим власникам. До цього процесу обов'язково повинні бути залучені представники громадських зоозахисних організацій.

«Крім того, комунальні підприємства з утримання житлового фонду зобов'язали не створювати умисних перешкод для виконання котами функції природної дератизації та надавати їм доступ до підвальних приміщень», - зазначив автор проекту, голова екологічної комісії Костянтин Яловий.

У проекті також сказано, що влада повинна забезпечувати дотримання норм і вимог експлуатації підвалів, технічних підвалів і горищ, запобігати ізоляції там кішок, що може призвести до їх загибелі.

Також комунальні підприємства «Притулок для тварин» і «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» повинні забезпечити за рахунок позабюджетних коштів і коштів, передбачених в бюджеті на відповідний рік, регулювання чисельності цих тварин в місті через стерилізацію з обов'язковою вакцинацією.

Раніше в Києві бездомних котів визнали частиною екосистеми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: