США планують обмежити видачу віз для культурного обміну – ЗМІ

Читать на русском
Американське видання The Wall Street Journal повідомило про наміри Білого дому скоротити видачу віз для культурного обміну.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа розглядає можливість скорочення видачі віз за програмами культурного й трудового обміну, в тому числі au pair, Work and Travel і роботи на літо.

Про це американському виданню The Wall Street Journal розповіли джерела в Білому домі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Видане в квітні розпорядження Трампа «Купуй американське та наймай американців» містить заклик до перегляду міграційних правил США для захисту прав та інтересів американських працівників.

Рішення щодо скорочення віз для культурного обміну ще не ухвалено, питання перебуває на стадії розгляду.

Так, Адміністрація президента США розглядає «значне скорочення» видачі п'яти категорій віз для культурного обміну на основі зайнятості в рамках візової програмі J-1. Зокрема, під загрозою опинилися візи для участі в програмах Work & Travel або au pair. Програма J-1 також включає візи для студентів університетів, але WSJ зазначає, що вони не підпадають під скорочення.

Інформаційний лист Державного департаменту США свідчить, що візова програма J-1 має 15 категорій, які надають «можливості для 300 тисяч іноземних відвідувачів на рік більше дізнатися про суспільство та культуру США».

Державний департамент США в неділю ввечері не прокоментував інформацію про скорочення віз для культурного обміну.

Нагадаємо, США припиняють видавати неімміграційні візи росіянам.

Раніше міграційний указ Трампа набув чинності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: