Гавайський суддя послабив міграційний указ Трампа

Читать на русском
Федеральний суддя Деррік Вотсон від штату Гаваї послабив дію міграційного указу американського президента Дональда Трампа.

Федеральний суддя Деррік Вотсон від штату Гаваї послабив дію міграційного указу американського президента Дональда Трампа, який ввів обмеження на в'їзд у країну громадян шести переважно мусульманських країн (Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену) і біженців.

Вотсон розширив список проживаючих у США родичів, наявність яких у претендентів на візу є підставою для дозволу на в'їзд, пише «Слово і Діло».

У червні Верховний суд США постановив, що адміністрація президента може почати реалізацію указу, проте зобов'язана зробити виняток для людей, у яких є тісні зв'язки з людьми або організаціями у Сполучених Штатах. Після цього Білий дім погодився пускати в країну тих жителів шести заблокованих країн, у яких у США проживає чоловік або дружина, батьки, близькі родичі чоловіка або дружини, діти, наречений або наречена, а також брати або сестри. Гавайський суддя розширив цей список, включивши туди бабусь і дідусів, а також інших родичів.

Крім того, Вотсон ухвалив зробити виняток для біженців, які вже отримали підтвердження про готовність розмістити їх у США.

Остаточне рішення щодо міграційного указу Трампа буде прийняте у жовтні, коли Верховний суд розгляне апеляцію на блокування цього документа. До цього моменту основні його положення мають законну силу.

Як повідомлялося, міграційний указ Трампа набув чинності.

Нагадаємо, 6 березня Трамп підписав новий міграційний указ, згідно з яким Ірак був виключений з «чорного списку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: