Луценко висловився з приводу подій в Одеському СІЗО «як генпрокурор і колишній зек»

Читать на русском
Луценко зазначив, що шокований ситуацією, а найбільше — діями керівництва СІЗО після інциденту.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що шокований ситуацією в Одеському слідчому ізоляторі, а також про необхідність реформовувати пенітенціарну систему.

Про він розповів журналістам у середу, 23 серпня, передає «Слово і Діло» з посиланням на Генпрокуратуру.

«Для мене взагалі було шоком, що людина, яка засуджена пожиттєво за вбивство, була розконвойована і в свою камеру не заходила днями», - сказав Луценко.

«Для мене це шок. І як для генпрокурора, і як для колишнього міністра внутрішніх справ, і навіть як для колишнього зека», - наголосив він.

Луценко також зазначив, що шокований тим, що ув’язнений зробив зі своєю жертвою. Проте, за його словами, він найбільше шокований діями керівництва СІЗО після інциденту.

Коментуючи масове побиття в’язнів після трагічної події, генпрокурор зазначив: «Без відповідного наказу, який є згідно з законодавством обов’язковим, без узгодження з прокуратурою задіяння спецназу для масового без розбору побиття є і незаконним, і просто шокуючим».

Окрім того, Луценко заявив, що необхідно реформувати пенітенціарну систему.

«Ми повинні, і я говорив про це з прем’єр-міністром, кардинально реформувати пенітенціарну службу - це означає більшу зарплату, новий персонал, і нове керівництво. Я переконаний, що бізнес, який крутиться навколо СІЗО, не повинен призводити до вбивств і побиття людей в цих держаних закладах», - зазначив він.

Нагадаємо, перевірка Одеського слідчого ізолятора, де 17 серпня ув'язнений по-звірячому вбив і розчленував жінку-інспектора денної зміни, виявила жахливі порушення прав людини.

Раніше Луценко планував зустрітися з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом і вимагати призначити оновлення особового складу пенітенціарної системи України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: