Посол Польщі в Україні відвідає зону АТО

Читать на русском
У Донецькій облдержадміністрації розповіли про візит польського дипломата до зони проведення антитерористичної операції.
Ян Пєкло

29 серпня посол Польщі в Україні Ян Пєкло відвідає Краматорськ та Авдіївку, а також зустрінеться з головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецької обласної державної адміністрації, передає «Слово і Діло».

«В ході візиту посол Ян Пєкло відвідає нові стартапи, створені за допомогою польської програми для розвитку, серед яких, серед іншого, виробництво інвентарю та спорядження для спорту й відпочинку, виробництво сирів, кафе», – йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі Жебрівський і посол Ян Пєкло обговорять результати польської допомоги в останні роки, напрямки співробітництва в цій сфері в майбутньому, а також поточну суспільно-політичну ситуацію в регіоні.

За інформацією прес-служби, в 2015-2016 роках Польща надала через ПРООН майже 3 мільйони злотих (понад 820 тисяч доларів) на підтримку малого й середнього бізнесу для переселенців. У результаті реалізації цієї частини проекту близько 200 переселенців отримали навички написання бізнес-планів, отримали гроші на відкриття близько 100 малих підприємств, у результаті чого були створені 323 робочих місця.

Крім цього, в Авдіївці влітку поточного року був реалізований проект, який фінансується в рамках Програми малих грантів посольства Республіки Польща в Україні. У школі №6 були замінені вікна та обладнані кабінети географії.

«У липні цього року Польща підписала договір із ПРООН, згідно з яким виділить ще 2 мільйони злотих на продовження реалізації проекту в 2017-2018 роках», – інформують у Донецькій ВЦА.

Восени починається проект зі створення двох інформаційно-інтеграційних центрів для внутрішньо переміщених осіб і жителів громад у Бахмуті та Авдіївці.

«У рамках проекту передбачається, зокрема, надання психологічної підтримки, впровадження програми cash for work, створення мобільних груп соціальної допомоги та інші заходи. Загальна сума, передбачена на реалізацію проекту в 2017 році, становить майже мільйон злотих», – додали у ВЦА.

Нагадаємо, Червоний Хрест відправив гуманітарну допомогу на Донбас.

Раніше президент України Петро Порошенко мав намір попросити ООН ввести миротворців на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: