У штабі АТО назвали кількість обстрілів бойовиків у перший день «шкільного перемир'я»

Читать на русском
У штабі АТО озвучили кількість обстрілів з боку російсько-окупаційних сил в перший день шкільного перемир'я.
фото: Укрінформ

У перший день «шкільного перемир'я» число обстрілів бойовиками позицій сил АТО на Донбасі скоротилося вдвічі, артилерія і міномети не застосовувалися.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Перший день перемир’я, досягнутого у результаті мирних домовленостей до початку нового навчального року, не пройшов повністю спокійно. В цілому кількість обстрілів наших позицій зменшилась більше ніж удвічі. Бойовики не застосовували артилерію та міномети. А п’ять випадків відкриття вогню, зафіксованих з опівночі, характеризуються як неприцільні та провокативні», – розповіли в штабі.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 25 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 25 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Вночі по позиціях української армії позиціях біля селища Зайцеве бойовики відкривали вогонь на короткий час. Крім того кілька обстрілів з гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики здійснили в районі Авдіївської промзони.

На маріупольському напрямку російсько-окупаційні сили кілька разів обстріляли позиції сил АТО біля Водяного.

«Суворо дотримуючись мирних домовленостей українські військові зброю не застосовували. Ми сподіваємось, що нове, так зване «шкільне перемир’я», стане базисом для стійкого миру на Донбасі», – відзначили в штабі.

Нагадаємо, в результаті обстрілу бойовиками українських позицій 24 серпня під Талаківкою загинув один військовослужбовець, ще троє отримали поранення в результаті обстрілу бойовиками шахти Бутівка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: