Показали, як треба: уряд Албанії скоротили на 6 міністерських посад

Читать на русском
В Албанії новий склад уряду виявився на 6 міністерських посад меншим, ніж був до цього: прем’єр-міністр каже, що тепер уряд стане мобільнішим.
Еді Рама

В Албанії склад уряду скоротився на 6 міністерських посад: представлений прем’єр-міністром Еді Рамою новий уряд складається з 14 міністрів замість 20, як це було раніше.

Про це з посиланням на АР пише «Слово і Діло».

За словами Рами, тепер уряд буде «меншим, але більш оперативним». Для порівняння: в українському Кабміні працюють 24 міністри (включаючи главу уряду та віце-прем’єрів). Ознайомитися з тим, наскільки вони відповідальні, можна за посиланням.

72 гривні на рік витрачає один українець на Верховну РадуЗа рік утримання Ради коштує працевлаштованому українцеві 72 гривні, і це – на 423 депутатів, 1692 помічників і 1055 працівників апарату. Інфографіка.

Головним завданням нової Ради міністрів (таку назву носить місцевий уряд) стане курс на економічне зростання країни з 3,8 до 5 відсотків протягом чотирьох років.

Раніше на виборах соціалістична партія Рами здобула 48% голосів на виборах у червні і таким чином отримала 74 місця у 140-місному парламенті Албанії, а після утворення коаліції глава партії став прем’єр-міністром.

А навесні в Албанії виникли проблеми на виборах президента через те, що соціалісти відмовилися висувати свого кандидата.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: