В Албанії не змогли обрати президента

Читать на русском
Парламент Албанії не зміг обрати нового президента після того, як соціалісти вирішили не висувати свого кандидата.
Албанія. Вибори президента

Албанський парламент не зміг обрати нового президента після того, як правляча Соціалістична партія вирішила не висувати свого кандидата в першому турі голосування.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Euractiv».

«Ми не запропонували жодного кандидата з метою продемонструвати нашу волю до діалогу з опозицією щодо нового президента з метою досягти консенсусу з усіма політичними силами Албанії», - сказав спікер албанського парламенту Ілір Мета.

Албанська опозиція бойкотує роботу парламенту з середини лютого, закликаючи уряд підготувати вільні і чесні вибори.

Згідно з конституцією Албанії, кандидат може бути обраний президентом за підтримки 84 з 140 депутатів - більшості, яку має правляча коаліція.

Другий тур президентських виборів в Албанії має відбутися сьогодні, 20 квітня. Якщо президента не оберуть протягом п'яти раундів голосування, парламент повинен бути розпущений і призначені нові вибори. Парламентські вибори повинні пройти 18 червня, проте опозиція вже погрожує їх бойкотувати.

Нагадаємо, що взаємне скасування візових вимог між Україною та Албанією набуло чинності 1 квітня 2017 року.

Зазначимо, що 18 квітня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей оголосила про проведення дострокових виборів до парламенту.

А в столиці Венесуели, місті Каракас, в ході акції протесту противників президента країни Ніколаса Мадуро загинуло двоє студентів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: