Пенс звинуватив Росію в спробі перевороту в Чорногорії

Читать на русском
Віце-президент США Майк Пенс звинуватив Росію в минулорічній спробі перевороту в Чорногорії та спробі дестабілізувати Західні Балкани.

Віце-президент США Майк Пенс звинуватив Росію в минулорічній спробі перевороту в Чорногорії та спробі дестабілізувати Західні Балкани.

Про це він заявив під час свого візиту до Подгориці, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на RTCG.

«У такі часи ми маємо стояти разом на захисті того, що має для нас значення. Тут, у Європі, ми маємо бути рішучими й безкомпромісними в боротьбі з агресією непередбачуваних країн, тінь яких нависає зі сходу», – зазначив Пенс.

За його словами, Росія силою намагається перекроїти міжнародно визнані кордони й «тут, у Західних Балканах, Росія намагається дестабілізувати регіон, підриваючи демократію, віру в яку ми всі поділяємо».

Пенс зазначив, що наміри Москви були зрозумілі з минулого року, коли вона «за допомогою своїх агентів намагалася зірвати вибори в Чорногорії, атакувала парламент і навіть намагалася вбити прем’єр-міністра, тільки щоб не дозволити Чорногорії приєднатися до НАТО».

Нагадаємо, країни-кандидати на вступ до ЄС Чорногорія та Албанія, член європейської економічної зони Норвегія, а також Грузія та Україна долучилися до рішення щодо продовження санкцій, запроваджених у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя.

Також зазначимо, що Молдова оголосила віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна персоною нон ґрата й заборонила йому перетинати кордон держави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: