Порошенко вшанував пам'ять пасажирів і пілотів рейсу МН17

Читать на русском
Президент Петро Порошенко вшанував пам'ять 298 жертв катастрофи збитого з Бука над Донбасом літака рейсу МН17 і висловив упевненість у невідворотності покарання винуватців.
фото: Петро Порошенко/Twitter

Президент Петро Порошенко вшанував пам'ять 298 жертв катастрофи збитого з «Бука» над Донбасом літака рейсу МН17 і висловив упевненість у невідворотності покарання винуватців.

Про це глава держави написав на своїй сторінці в Twitter, повідомляє «Слово і Діло».

«Схиляємо голови перед 298 безневинними жертвами, биття сердець яких обірвала російська ракета три роки тому», – заявив Порошенко.

Крім того, президент упевнений у неминучості покарання винуватців трагедії.

«Зухвалий злочин, якого могло й не статися, якби не російська агресія, російська установка та російська ракета, завезені з території Росії. Наша відповідальність і перед загиблими, і перед майбутніми поколіннями – довести агресору-терористу неминучість відповідальності за всі скоєні злочини», – написав він.

При цьому Порошенко прокоментував передачу кримінального провадження у справі МН17 під юрисдикцію Нідерландів.

«Це наша спільна відповідь на геополітичні амбіції тих, хто намагається зірвати встановлення істини на найвищому міжнародному рівні. Переконаний, що об’єктивність та неупередженість нідерландського правосуддя завершить цей шлях», – зазначив він.

Нагадаємо, 17 липня ЄС оприлюднив декларацію, в якій висловив надію на співпрацю всіх країн, які можуть допомогти в розслідуванні катастрофи та покаранні її винуватців.

7 липня Україна та Нідерланди підписали угоду про міжнародне правове співробітництво в справі МН17.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: