CNN виклала відео, як СБУ впіймала північнокорейських шпигунів у 2011 році

Читать на русском
Служба безпеки України ще в 2011 році зловила двох північнокорейських шпигунів при спробі зняти надані їм підроблені креслення балістичних ракет.
фото: ЕРА

Служба безпеки України ще в 2011 році зловила двох північнокорейських шпигунів при спробі зняти надані їм підроблені креслення балістичних ракет.

Відповідне відео оприлюднила CNN, повідомляє «Слово і Діло».

Запис затримання північнокорейських шпигунів був зроблений в кінці липня 2011 року та наданий американському телеканалу офіцером СБУ.

На ній двоє чоловіків азіатської зовнішності заходять в гараж, де починають з ентузіазмом фотографувати розкладені документи.

Потім з'являється група чоловіків в цивільному одязі, які вискакують з машини і забігають в гараж, після чого північнокорейських шпигунів виводять з будівлі.

За словами представника спецслужби, документи були надані шпигунам як такі, що стосуються технологій виробництва балістичних ракет, але були підробними.

Також в СБУ розповіли, що обидва північнокорейця були засуджені до 8 років позбавлення волі і відбувають покарання у в'язниці в Житомирі.

Крім того, представник спецслужби розповів, що ні тоді, ні пізніше представники КНДР не отримали доступу до ракетних технологій, а всі спроби шпигунства припинялися.

Так, в 2011 році з України депортували ще трьох громадян КНДР: двоє попалися на спробі отримати ракетні боєприпаси і самонавідні ракети, а ще один повинен був вивезти зразки на батьківщину. У 2015 році ще п'ятеро громадян КНДР були депортовані «за допомогу північнокорейській розвідці».

The sting that caught North Korean spiesEyewitness News

Нагадаємо, 14 серпня в статті The New York Times американський експерт Майкл Еллеман заявив, що двигуни для північнокорейських балістичних ракет нібито потрапили в КНДР з України. Пізніше з'ясувалося, що сім‘я Еллемана пов‘язана з російськими спецслужбами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: