ЗМІ: успішному запуску ракет КНДР могли сприяти українські двигуни

Читать на русском
The New York Times вважає, що успіх запусків ракет Північною Кореєю став можливий через закупівлі на чорному ринку двигунів з українського заводу.

Успішний запуск ракет Північною Кореєю став можливий через закупівлі на чорному ринку двигунів, можливо з українського заводу.

Про це йдеться у розслідуванні американського видання The New York Times, передає «Слово і Діло».

Видання наводить слова експерта з ракет з Міжнародного інституту стратегічних досліджень Майкла Ельмана.

«Схоже, що ці двигуни прибули з України – можливо незаконно», - сказав він. «Велике питання, скільки і чи допомагають українці їм зараз. Я дуже переживаю», додав він.

Китай заборонив імпорт вугілля та руди з КНДРСанкції Китаю проти КНДР спрямовані на чотири сектори експорту — вугілля, залізо, свинець і морепродукти.

Він також додав, що слідчі з ООН з'ясували, що Північна Корея намагалася шість років тому викрасти ракетні таємниці щодо українських ракетних комплексів. Двох громадян північної кореї спіймали, і згідно зі звітом ООН, інформація, яку вони намагалися викрасти стосувалася передових «ракетних систем, рідинних моторних двигунів, космічних апаратів та системи подачі ракетного палива».

Слідчі вважають, що в період післяреволюційної України Пхеньян спробував знову.

Раніше Європейський Союз розширив санкції проти КНДР.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість у зв'язку з заявами КНДР про запуск балістичних ракет в районі острова Гуам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: