Клімкін написав редактору NYT щодо участі України у ракетній програмі Північної Кореї

Читать на русском
Клімкін закликав провести міжнародне розслідування з приводу розвитку ракетних технологій Північної Кореї.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав світову спільноту провести міжнародне розслідування з приводу розвитку ракетних технологій Північної Кореї.

Про це він написав редактору The New York Times у відповідь на матеріал про ймовірне постачання з України таких технологій до КНДР, передає «Слово і Діло».

Очільник МЗС запевняє, що Україна не сприяла розвитку ракетних технологій Північній Кореї.

«Мене занепокоїли припущення у вашій статті, що Україна могла постачати ракетні технології в Північну Корею. У статті йдеться про те, що Північна Корея використовує двигун RD-250, а потім підтверджується, що RD-250 був розроблений в Росії, але "витік» технології пішов з України. Проте жодних доказів для підтвердження претензій не надано», – написав Клімкін.

«Як міністр закордонних справ України, а також підготовлений аерофізик, я хочу сказати, що моя країна не могла брати участь у сприянні ракетній програмі Північної Кореї», – запевнив він.

Турчинов відповів на звинувачення щодо постачання ракетних двигунів до Північної КореїТурчинов заявив, що Україна не постачала ракетні двигуни та будь-які ракетні технології до Північної Кореї.

Міністр наголосив, що виробничі лінії для будівництва цих видів ракет в Україні вивели з експлуатації в 1992 році.

«Інструкції містяться у складних посібниках, замкнених у об'єктах високого рівня, які охороняють наші сили безпеки. Злочинці не лише не зможуть отримати доступ до цих посібників, але й жодні зусилля не можуть залишитися непоміченими нашим урядом», – заявив Клімкін.

«Але я сумніваюся, що Північна Корея могла б досягти без сторонньої допомоги того, що вона зробила. Світова спільнота тепер має зібратися, щоб провести міжнародне розслідування, щоб дізнатись, хто відповідає за це», – заявив Клімкін.

Як відомо, The New York Times написала, що успіх запусків ракет Північною Кореєю став можливий через закупівлю на чорному ринку двигунів, можливо з українського заводу.

Також повідомлялося, що ООН перевірить можливе постачання ракетних двигунів до КНДР з Російської Федерації або України.

КНДР, клімкін, двигуни

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: