Чиновники преміум-класу: огляд найбільш премійованих посадовців країни

Читать на русском

«Слово і Діло» підготувало огляд політиків і чиновників, які сильніше за інших були обсипані преміями в 2016 році.

Безумовним чемпіоном серед посадових осіб став керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, який в 2016 році у вигляді премій отримав понад 800 тисяч гривень. Сам він пояснював суми премій тим, що у керівника САП формально зарплата така ж, як і у рядового прокурора, але різне коло обов'язків і відповідальність, тож з'явилася практика нарахування підвищених премій.

Слідом за Холодницьким за обсягом отриманих в 2016 році премій йдуть співробітники Національного агентства по запобіганню корупції, причому колективними зусиллями їм вдалося переплюнути керівника САП: разом члени НАПК отримали премій майже на 1,2 мільйона гривень.

Так, керівник НАПК Наталія Корчак за рік отримала 342 тисячі гривень, її заступник Руслан Радецький – 295 тисяч, а члени агентства Олександр Скопич і Руслан Рябошапка (вже колишній) були премійовані за свою ударну працю на суми близько 270 тисяч гривень кожен.

Що стосується генпрокурора Юрія Луценка, то сума отриманих ним премій за рік виглядає не дуже переконливо на тлі преміальних інших чиновників, однак підконтрольне йому відомство на своїх працівників витратило майже третину виділених з бюджету коштів на грошове заохочення праці чиновників – 2,3 мільйона гривень.

Так, головний військовий прокурор Анатолій Матіос отримав в 2016 році близько 300 тисяч гривень у вигляді преміальних, а заступнику Луценка Юрія Столярчука за рік понад зарплату нарахували майже 280 тисяч.

У той же час річні премії міністрів і їх заступників на цьому тлі виглядають досить блідими: середня місячна премія українських міністрів і їх заступників в 2016 році становила суму близько п'яти тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: