Заводи Фірташа відновлюють роботу після тримісячної перерви

Читать на русском
Запуску підприємств посприяло введення Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі антидемпінгових мит на російські азотні добрива.

Підприємства черкаський Азот, Рівнеазот і сєверодонецький Азот, що входять до групи Ostchem, відновлюють виробництво добрив після більш ніж тримісячного простою.

Про це повідомила прес-служба Group DF, пише «Слово і Діло».

Як повідомляється, черкаський Азот вже почав пускові операції і до 20 червня планує вивести на 100% потужності роботу трьох основних цехів - цеху карбаміду, аміачної селітри і карбамідо-аміачної селітри (КАС). На Рівнеазоті і сєверодонецькому Азоті починають підготовку до проведення пуско-налагоджувальних робіт, необхідних для запуску виробництва.

«Робота всіх хімічних заводів холдингу буде в першу чергу спрямована на задоволення попиту українських аграріїв. За нашими оцінками, споживання внутрішнього ринку в період осінньої посівної складає близько 1,2 млн тонн азотних добрив. Нинішні сумарні виробничі потужності черкаського Азоту, Рівнеазоту і сєверодонецького Азоту становлять близько 350 тис. тонн добрив/місяць, чого достатньо, щоб забезпечити потреби українських аграріїв до осінньої посівної 2017 року», - йдеться в повідомленні.

У Group DF відзначають, що запуску підприємств посприяло введення Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі (МКМТ) антидемпінгових мит на російські азотні добрива - карбамід і КАС.

Раніше повідомлялося, що ГПУ перевіряє Фірташа за фактом ухилення від податків.

Нагадаємо, що 11 травня 2017 року народний депутат Олексій Гончаренко заявив, що зробить «все» щоб Одеський припортовий завод не перейшов Фірташу за борги. Подивимося, чи зможе політик виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: