Одеський припортовий завод має виплатити компанії Фірташа мільярдний борг

Читать на русском
Южненський міський суд Одеської області ухвалив задовольнити клопотання компанії Дмитра Фірташа на примусове виконання рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма про стягнення з припортового заводу непогашеного боргу.

Одеський припортовий завод (ОПЗ) за рішенням суду має виплатити Дмитру Фірташу майже сім мільярдів гривень.

Про це інформує «Слово і Діло», посилаючись на «Ліга.Бізнес».

Южненський міський суд Одеської області вирішив задовольнити клопотання компанії Ostchem Holding Limited (один з активів Group DF Дмитра Фірташа), визнав і дав згоду на примусове виконання рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма про стягнення з ПАТ «Одеський припортовий завод» 5,24 мільярда гривень непогашеного боргу та нарахованої пені в розмірі 1,5 мільярда гривень.

Справи Фірташа: в чому звинувачують українського олігархаУкраїнський бізнесмен Дмитро Фірташ перебуває під слідством відразу в двох країнах – Сполучених Штатах Америки та Іспанії.

Суд надав Ostchem Holding Limited дозвіл на примусове стягнення цієї суми з боржника й видав виконавчий лист.

Борг утворився в результаті невиконання ОПЗ договору купівлі-продажу природного газу від 20 січня 2013 року. Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма ухвалив рішення на користь Ostchem Holding Limited 25 липня 2017 року.

Нагадаємо, в ніч на 7 березня в Рівному зупинився завод, що належить Фірташу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: