Суд в Іспанії заблокував екстрадицію Фірташа до США

Читать на русском
Екстрадиція українського олігарха Дмитра Фірташа з Австрії в США затягується через заведеної проти нього справи в Іспанії.

Екстрадиція українського олігарха Дмитра Фірташа з Австрії в США затягується через заведеної проти нього справи в Іспанії.

Про це пише Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

У Відні Фірташ чекає екстрадиції в США вже три роки. У той же час, в Іспанії його називають главою злочинного угруповання, підозрюють у відмиванні грошей і вимагають також екстрадиції.

Вищий земельний суд Відня дозволив в лютому 2017 року екстрадицію Фірташа в США. Однак ордер іспанської сторони став причиною зволікання - згідно із законодавством, якщо існують два паралельні запити на екстрадицію від різних країн, то рішення кому віддавати підозрюваного ухвалює міністр юстиції.

Але і рішення міністра має слідувати тільки після рішення суду про екстрадицію. Якщо запит США в суді вже було розглянуто, то запит Іспанії розглядати ще навіть не починали.

В США суд вніс в справу Фірташа нову підозру - тепер йому інкримінують дачу хабарів і американцям. Однак адвокат олігарха заявив, що два нових звинувачення є неправдивими і навіть не були включені в обвинувальний акт.

ГПУ перевіряє Фірташа за фактом ухилення від податків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: