Будівельна афера в Києві: як просувається справа Войцехівського

Читать на русском
Олег Приходькоексперт в сфері нерухомості

Справа Войцехівського дійсно може отримати новий імпульс вже у вересні. Важливо, що двоє людей за цією справою вже отримали свої покарання.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт у сфері нерухомості Олег Приходько, оцінюючи інформацію про те, що скандального забудовника Анатолія Войцехівського судитимуть у вересні, та подальші перспективи справи.

«Дві особи за цією справою отримали свої покарання. Суд дав по 5 років умовно колишньому директору ТОВ «Континентбуд», ТОВ «Радуга Сіті ЛТД» і його заступнику, які зі скандальним забудовником отримали кошти інвесторів при продажу майнових прав на квартири у ЖК «Перлина Троєщини»», - нагадав Приходько, підкресливши: знаковим є те, що засуджені уклали угоду з ГПУ.

Як зауважив експерт, в Україні кримінальну відповідальність несуть виконавчі органи юридичних фірм.

«Двоє з багатьох причетних визнали свою провину і уклали угоду про співпрацю з держорганами. А це значить, що слідство ще ближче підібралося до організатора – Войцехівського. Це вже свідки, покази та, можливо, інші докази провини керівників мережі будівництва усієї «Укогруп», - відзначив він.

Складається враження, що кільце закону дедалі сильніше стискається навкруги головного фігуранта. Відповідальність за дії, вчинені юридичними особами, поступово і логічно переходить до організатора і власника усієї схеми.

«Оскільки держава не має бажання, фінансових можливостей і часто технічної доцільності добудовувати, реконструювати й узаконювати проблемні забудови «Укогруп», то логічно, що «символ зла» має бути принаймні представлений громадськості», - пояснює спеціаліст.

На його погляд, на поточний момент є шанси, що буде саме так.

Де в Україні найдешевше житлоНадії експертів на те, що ринок нерухомості пройшов дно падіння ще влітку 2016 року, не виправдалися – кількість угод є мінімальною, а ціни на вторинному ринку продовжують знижуватися в усій країні.

«Крім того, у даній ситуації справедливий вирок може бути чи не першим попередженням для тих, хто у майбутньому подумає про створення незаконного бізнесу на ринку нерухомості», - резюмував Олег Приходько.

Раніше повідомлялося, що вкладникам будівництв Войцехівського по Харківському шосе в Києві доведеться добудувати електромережі за власний рахунок.

Нагадаємо, Анатолій Войцехівський – головна ланка, яка пов'язує 63 компанії, що входять у так звану «Укогруп», що будувала в столиці близько 40 ЖК на самовільно зайнятих земельних ділянках, без дозвільної документації.

Забудовник звинувачується в несплаті 12,5 млн грн податків, створення злочинної організації і заволодінні 2,6 млн грн при будівництві ЖК «Перлина Троєщини» в столиці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: