Ситуація на Донбасі загострилася: загинув іще один український військовий

Читать на русском
Протягом дня, 29 липня, на передовій загинув ще один український військовий, шестеро отримали поранення.
Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 29 липня, протягом дня в зоні проведення АТО спостерігалось загострення ситуації.

В результаті мінного обстрілу на підступах до Красногорівки один український військовий загинув, іще шестеро отримали поранення, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Упродовж сьогоднішнього дня ситуація у зоні проведення АТО загострилась. Із початку доби російсько-терористичні угруповання двічі відкривали вогонь, але ці обстріли призвели до загибелі та поранень українських військових», – констатують там.

У повідомленні йдеться про те, що близько 8 години ранку три 120-мм міни в результаті обстрілу під Красногорівкою лягли неподалік українського опорного пункту, забравши життя одного нашого військового та шістьох його товаришів.

«Обстріляне перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТО з 19 червня до 20 липняЗа минулий місяць, з 19 червня до 20 липня, в результаті обстрілу бойовиками сил АТО на Донбасі загинули 24 українських військовослужбовця, ще 77 – отримали поранення. Загалом за цей період ворог здійснив 853 обстріли із застосуванням артилерії, танків і мінометів по позиціях захисників України.

Також ЗСУ зафіксували гранатометний обстріл неподалік Новотошківського.

«І хоча українська сторона суворо дотримується перемир’я, майже на кожен обстріл бойовиків від наших бійців йде асиметрична відповідь. Кожен український загиблий і поранений буде дорого коштувати ворогу», – додають у штабі АТО.

Нагадаємо, станом на 6 ранку українські військові зафіксували 19 обстрілів своїх позицій за попередню добу.

Тим часом у Нацполіції заявили про намір розширити список завдань, які виконують правоохоронці в зоні проведення АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: