«Обстріляне перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТО з 19 червня до 20 липня

Читать на русском

За минулий місяць, з 19 червня до 20 липня, в результаті обстрілу бойовиками сил АТО на Донбасі загинули 24 українських військовослужбовця, ще 77 – отримали поранення. Загалом за цей період ворог здійснив 853 обстріли із застосуванням артилерії, танків і мінометів по позиціях захисників України.

За весь період зафіксовано лише один день, коли бойовики не обстрілювали українські війська ані з мінометів, ані з артилерії – це 4 липня.

Порівняно з попереднім місяцем кількість обстрілів знизилася майже вдвічі: з 22 травня до 18 червня противник зробив 1588 обстрілів. Також зменшилися втрати пораненими – зі 130 до 77. Проте втрати вбитими за цей час зросли з 19 людей до 24 порівняно з попереднім періодом.

«Обстріляне перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТО з 22 травня по 18 червняЗа неповний місяць – з 22 травня по 18 червня – в результаті обстрілів бойовиками сил АТО на Донбасі загинули 19 українських військовослужбовців, 130 отримали поранення. Всього за цей період противник здійснив 1588 обстрілів із застосуванням артилерії, танків і мінометів по позиціях захисників України.

Найбільш спокійними були періоди 25-27 червня, 4-5 липня і 16-17 липня, коли загальне число обстрілів з боку бойовиків за день не перевищувало 20 й ворог не застосовував важку артилерію.

Максимальна кількість обстрілів з боку бойовиків – 48 – за цей час зафіксовано 23 червня, коли російсько-окупаційні війська масово обстрілювали позиції сил АТО на луганському напрямку із застосуванням 122-мм артилерії.

30 червня після обстрілів із застосуванням артилерії на донецькому та маріупольському напрямках поранення отримали 9 українських бійців.

За останні два дні армія зазнала найважчих втрат убитими за всі 30 днів – 19 липня загинули четверо українських бійців, ще троє – отримали поранення.

А 20 липня ворог спробував атакувати наші позиції під Красногорівкою після потужного артобстрілу з використанням 122-мм артилерії й чотирьох танків. Загинули троє солдатів ЗСУ, ще восьмеро – отримали поранення, а один – внаслідок контузії потрапив у полон. Крім того, один військовослужбовець загинув під Новгородським від кулі ворожого снайпера й ще один – під час обстрілу ворогом позицій біля шахти «Бутівка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: