У США шукають хакерів, які «злили» WikiLeaks документи ЦРУ

Читать на русском
У Сполучених Штатах Америки розпочато розслідування публікації WikiLeaks стосовно масштабного витоку даних з ЦРУ про кібершпигунство.

У Сполучених Штатах Америки розпочато розслідування публікації WikiLeaks стосовно масштабного витоку даних з ЦРУ про кібершпигунство.

Про це з посиланням на американських посадовців повідомляє CNN, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Зазначено, що розгляд справи координують ФБР і ЦРУ. Як повідомляється, мета розслідування - зрозуміти, як документи потрапили до WikiLeaks і чи були вони "злиті" співробітником спецслужби або контрактником, які працювали на ЦРУ. Також спецслужби з'ясовують, чи є у WikiLeaks інші неопубліковані документи.

За даними джерела телеканалу, більшість документів, опублікованих порталом, справжні, однак не виключено, що деякі документи були змінені.

Повідомляється, що найбільше спецслужби стурбовані питанням, чи може Wikileaks опублікувати комп'ютерні коди, які служать для проведення розвідувальних операцій. Якщо хакери отримають до них доступ, це може викликати хаос за кордоном.

Раніше в Білому домі закликали новообраного президента США вибирати між розвідкою США і WikiLeaks з Росією. Також влада США встановила посередників, які передали Wikileaks вкрадені електронні листи штабу Демократичної партії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: