Хакерська атака на штаб Макрона: WikiLeaks знайшла російський слід

Читать на русском
У зламаній пошті штабу кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона дев'ять разів згадується ім'я співробітника російської компанії.

У зламаній пошті штабу Еммануеля Макрона виявлені дані, що вказують на російського громадянина.

Про це WikiLeaks повідомляє в Twitter, передає «Слово і Діло».

«#MacronLeaks: ім'я співробітника російського урядового підрядника з безпеки «Еврика» з'являється дев'ять разів у метаданих архіву «xls_cendric.rar», — йдеться в повідомленні. Уточнюється, що в знайдених записах дев'ять разів згадується Рошка Георгій Петрович, який нібито є співробітником компанії «Еврика».

Також Wikileaks, посилаючись на російські ЗМІ, вказує, що мова йде про компанію, що отримала сертифікат ФСБ на діяльність із захисту державної таємниці.

Нагадаємо, у Франції сьогодні, 7 травня, проходить другий тур президентських виборів. За пост президента Франції ведуть боротьбу кандидат від партії «Національний фронт» Марін Ле Пен і лідер руху «Вперед!» Еммануель Макрон.

Як відомо, раніше хакери викрали велику частину листів штабу Макрона. Викрадені документи з'явилися на сайті-файлообміннику. За словами штабу Макрона, ці файли були викрадені кілька тижнів тому після хакерської атаки на особисті і робочі поштові скриньки функціонерів партії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: