Антимонопольний комітет звинувачує «Бориспіль» у сумнівних знижках МАУ

Читать на русском
Міжнародний аеропорт Бориспіль надавав авіакомпанії МАУ необґрунтовані знижки на портові збори, вважають у Антимонопольному комітеті України.
Фото: УНІАН

В Антимонопольному комітеті України виявили, що єдиною авіакомпанією, щодо якої аеропорт «Бориспіль» застосовував знижувальні коефіцієнти до аеропортових зборів, виявилися «Міжнародні авіалінії України».

Про це йдеться у відповіді АМКУ на запит ВС Україна, передає «Слово і Діло».

«ДП «МА Бориспіль», маючи ознаки монопольного (домінуючого) становища на ринку надання спеціалізованих послуг аеропорту в межах території розташування Міжнародного аеропорту «Бориспіль», застосовувало знижувальні коефіцієнти до аеропортових зборів лише до однієї авіакомпанії – ПрАТ «Авіакомпанія МАУ», – зазначають в Антимонопольному комітеті.

Більше того, на переконання членів комітету, «Бориспіль» робив це «непрозоро, непублічно» й за відсутності «будь-яких встановлених критеріїв розрахунку розміру знижок до аеропортових зборів для авіакомпаній». У зв’язку з цим АМКУ рекомендує столичному аеропорту визначитися з чіткими критеріями надання знижок.

Раніше МАУ подали до суду на Мінінфраструктури, аеропорт «Львів» і компанію Ryanair із вимогою розірвати угоду між летовищем та ірландським лоукостером і компенсувати збитки, спричинені вимушеним зниженням цін на квитки. У відповідь на це міністр Володимир Омелян заявив, що МАУ самі завдали збитків державі на 400 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: