Генсек ООН відмовився розглядати сценарій можливої війни проти КНДР

Читать на русском
Генсек ООН Антоніу Гутерріш нагадав про жахи Корейської війни і закликав робити висновки з минулого, а не повторювати його помилки.

Генсек ООН Антоніу Гутерріш, виступаючи перед журналістами, відмовився розглядати сценарій можливої ​​війни проти КНДР.

Про це повідомляє Центр новин ООН, передає «Слово і Діло».

Як підкреслив Генеральний секретар, міжнародне співтовариство повинне послати керівництву КНДР «чіткий сигнал» з вимогою виконувати взяті на себе зобов'язання, відновити канали зв'язку і підтримати зусилля по деескалації напруженості.

Гутерріш наголосив, що ООН готова посприяти у відновленні переговорного процесу.

Поставки зброї до КНДР – ремейк скандалу довкола «Кольчуг» при Кучмі: хто підставляє Україну?Україна опинилася в епіцентрі збройного скандалу через нібито поставки двигунів у КНДР. Чи є в цьому російський слід – «Слово і Діло» розбиралася разом з експертами.

«Рішення має бути політичним. Можливі наслідки військової операції занадто жахливі, щоб розглядати такий сценарій», - прокоментував генсек.

Раніше повідомлялося, що 5 серпня Рада безпеки ООН розширив санкції щодо КНДР. Приводом для їх посилення стали два липневих запуски балістичних ракет.

До цього КНДР заявляла, що не має наміру відступати від своєї ядерної програми через нібито наявну загрозу з боку Сполучених Штатів і відкинула будь-яку ймовірність ядерного роззброєння.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив, що Північна Корея зустріне «вогонь і лють», якщо надумає загрожувати США.

Раніше в США закликали латиноамериканські країни розірвати відносини з КНДР.

Нагадаємо, що генсек ООН після трагедії в Шарлотсвіллі закликав боротися з расизмом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: