У Брюсселі озвучили позицію щодо вирішення кризи навколо КНДР

Читать на русском
Країни ЄС мають намір активізувати дипломатичні зусилля, спрямовані на подолання кризи навколо Північної Кореї.

Країни Євросоюзу активізують дипломатичні зусилля, щоб подолати напругу і криза навколо Північної Кореї.

Про це повідомила верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні після зустрічі в Брюсселі, пише DW, передає «Слово і Діло».

ЦРУ: неминучої загрози ядерної війни з КНДР немаєНеминучої загрози ядерної війни між США і Північною Кореєю немає, заявив директор ЦРУ ‎Майк Помпео на тлі зростання напруги між двома країнами.

За словами Федеріка Могеріні, ЄС підтримує необоротну денуклеаризацію Корейського півострова мирним і невійськовими засобами.

Офіційний Брюссель також має намір розширити діалог з учасниками переговорів так званої «шістки», яка намагалася розв'язати кризу з 2003 по 2009 роки. До неї увійшли представники США, Китаю, Японії, Південної Кореї, Росії та КНДР.

У той же час Федеріка Могеріні закликала КНДР утриматися від подальших провокаційних дій, які б посилили напруженість. Вона також не виключила прийняття нових санкції відносно Пхеньяну.

Нагадаємо, що 8 серпня президент США Дональд Трамп попередив Північну Корею, що Вашингтон відреагує на нові загрози «вогнем і люттю».

Слідом він заявив про готовність військовим шляхом вирішити проблему КНДР, в разі, якщо Пхеньян буде діяти нерозумно.

У свою чергу, КНДР оголосила про можливість завдання ракетних ударів в районі острова Гуам, на якому знаходиться військова база США.

Раніше в КНДР скликали послів на нараду.

Нагадаємо, Німеччина звинуватила Трампа у провокуванні КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: