Генсек ООН після трагедії в Шарлотсвіллі закликав боротися з расизмом

Читать на русском
Генсек ООН після подій в американському Шарлотсвіллі заявив про необхідність повсюдно боротися з расизмом, антисемітизмом та іншими проявами ксенофобії.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у зв'язку з подіями в американському Шарлотсвілл закликав боротися з проявами ксенофобії.

Про це генсек ООН повідомив в Twitter, передає «Слово і Діло».

«Расизм, ксенофобія, антисемітизм, ісламофобія отруюють наші суспільства. Ми повинні боротися з ними завжди, скрізь», - написав Гутерріш.

12 серпня в Шарлотсвіллі відбулися зіткнення між представниками ультраправих угруповань і їх противниками після рішення влади демонтувати пам'ятник командуючому силами конфедератів в громадянській війні генералу Роберту Едварду Лі, який вважається суперечливою особистістю в історії США. Протест підтримали, зокрема, расистська угруповання Ку-клукс-клан і правоекстремістських рух Альтернативні праві.

В ході акції один з її учасників, прихильник неонацизму, на автомобілі в'їхав у натовп демонстрантів. В результаті одна жінка загинула і ще 19 осіб отримали травми.

Дональд Трамп, коментуючи зіткнення в Шарлотсвіллі, закликав об'єднатися представників «всіх рас, віросповідань і квітів (шкіри)».

При цьому самі націоналісти позитивно відреагували на слова Трампа: «Коментарі Трампа були хороші. Він не атакував нас. Він просто сказав, що нація повинна об'єднатися. Нічого особливого проти нас».

Мер Шарлотсвілл Майк Сайнер поклав відповідальність за заворушення у місті на Трампа.

Пізніше Трамп все ж відкрито засудив дії націоналістів і расову нетерпимість і закликала притягнути до відповідальності всіх винних у зіткненнях.

Потім Трамп знову змінив свою позицію щодо подій у Шарлотсвіллі, звинувативши в насильстві обидві сторони.

Нагадаємо, в ООН раніше повідомляв, що в Африці більше 20 млн людей опинилися під загрозою смерті від голоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: