Корупційні схеми та ризики соціального вибуху: «бурштинова справа» – не лише Розенблат і Поляков

Читать на русском
Віталій Куликполітичний експерт

До «бурштинової справи» є багато запитань. Слідство концентрується на тому, чи брав Розенблат хабар, чи був злочинний намір. Але «бурштинова справа» – не лише Розенблат і Поляков.

Про це на своїй сторінці у «Facebook» написав політолог Віталій Кулик, повідомляє «Слово і Діло».

«Бурштинова справа» - це «Держліс», «Надра України», губернатори, депутати місцевих рад, які фігурують у «плівках Розенблата», судді, місцеві правоохоронці. Повинна бути викрита вся схема. І на руйнування цієї корупційної складової повинно працювати слідство», - наголосив експерт.

За його словами, в бурштиновому бізнесі бере участь місцеве населення.

«Тобто це багато людей та великі об’єми грошей. Якщо цих людей не допустити до видобутку, це може призвести до соціального вибуху. Тому повинні бути амортизаційні механізми, щоб цього не відбулося», - міркує політолог.

Піар-шоу навколо «бурштинової справи»: що загрожує Полякову та яку лінію захисту обрав нардепПолітолог пояснив, чому підозрюваний нардеп Максим Поляков заявляє про компромат на очільника НАБУ, й оцінив ситуацію з носінням електронного браслета.

На його переконання, цей бізнес потрібно зробити прозорим.

«Слід розробити законодавчі ініціативи з легалізації та контролю за видобутком бурштину», - вважає Кулик.

У цілому в експертних колах скептично ставляться до подальших перспектив справи Полякова-Розенблата і прогнозують, що НАБУ не зможе її завершити.

За даними «Слова і Діла», загальний показник рівня відповідальності Борислава Розенблата становить 30%. Перелік обіцянок нардепа можна подивитися за посиланням.

Водночас аналітики порталу зафіксували 42 обіцянки нардепа Максима Полякова. Загальний показник рівня його відповідальності – 48%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: