В Україні запустять систему розпізнавання облич бойовиків – Геращенко

Читать на русском
В Україні з 24 серпня буде запущена система автоматичного розпізнавання облич злочинців Identigraf.

В Україні з 24 серпня буде запущена система автоматичного розпізнавання облич злочинців Identigraf.

Про це повідомив народний депутат Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Унікальність цієї системи в тому, що це перша в світі система, яка буде працювати у відкритому доступі в мережі Інтернет для пошуку сепаратистів, терористів і злочинців», - розповів він.

За словами Геращенко, в основі Identigraf лежить алгоритм розпізнавання осіб. Подібні технології використовуються секретними спецслужбами і ІТ-гігантами, такими як Google і Microsoft.

Антон ГеращенкоРадник Міністра внутрішніх справ України
Геращенко пообіцяв в рамках проекту «Миротворець» створити суспільно-доступну базу даних «Сепаратор»Сказано 14 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

Він пояснив, що Identigraf може за 20-30 секунд обробляти мільйони фотографій передбачуваних злочинців. Система для порівняння фото використовує базу даних сепаратистів, терористів, бойовиків, створену волонтерами центру Миротворець.

Розробка Identigraf велася у співпраці з однією з найвідоміших світових соціальних мереж і зайняла дев'ять місяців. Для її реалізації було зібрано близько мільйону гривень пожертвувань від 2 тисяч громадян України. Однак ці гроші не покрили витрати на розробників, частина роботи ними була зроблена в борг, додав Геращенко.

До офіційного запуску 24 серпня Identigraf працює в тестовому режимі. Доступ до системи відкритий для всіх без винятку.

Нагадаємо, засуджений в РФ українець оголосив голодування і вимагає повернення на батьківщину.

Відзначимо, 20 січня 2017 року Геращенко заявив, що проект «Миротворець» не буде закритий ні за яких обставин. Подивимося, чи вдасться йому виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: