Бойовики не пустили місію ОБСЄ на Красногорівську газову станцію

Читать на русском
Бойовики так званої ДНР знову перешкодили патрулям ОБСЄ потрапити на Красногорівську газорозподільну станцію.

Бойовики так званої «ДНР» в черговий раз перешкодили патрулям Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на чолі з першим заступником голови місії Олександром Хугом потрапити на Красногорівську газорозподільну станцію.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на Спільний центр по контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), передає «Слово і Діло».

Бойовики вимагають від спостерігачів ОБСЄ показувати паспортБойовики заборонили патрулю ОБСЄ проїхати через їх блокпост недалеко від Маріуполя і вимагали показати паспорти.

«11 серпня НЗФ ОРДО в черговий раз перешкодили патрулям ОБСЄ на чолі з першим заступником голови місії Олександром Хугом здійснити огляд і з'ясувати обсяг ремонтно-відновлювальних робіт на Красногорівській газорозподільній станції, розташованій біля лінії зіткнення», - йдеться в повідомленні.

Бойовики при цьому відкликали гарантію безпеки на час перебування біля станції патрулів ОБСЄ.

«Мотивуючи вигаданим приводом про нібито обстріли з боку підрозділів ЗСУ увечері 10 серпня пожежної машини на околиці Донецька. Справжня причина зриву зазначеного заходу - це прагнення будь-яким способом не дати Олександру Хугу і співробітникам місії потрапити до Красногорівської ГРС», - підкреслює штаб АТО.

Як вважає українська сторона, такими діями ватажки «ДНР» цілеспрямовано намагаються створювати передумови для виникнення гуманітарних і екологічних катастроф на території, підконтрольній Україні, свідомо ігноруючи всі заявки на забезпечення режиму «тиші» під час ремонту і відновлення критичних об'єктів цивільної інфраструктури».

Бойовики порушили гарантії безпеки при розмінуванні моста в Щасті: поранений військовийБойовики поранили українського бійця, який оглядав міст в Щастя для його розмінування і проїзду машин ОБСЄ всупереч гарантіям безпеки з боку ОРДО.

Відзначається, що в цілому тільки протягом липня-серпня 2017 року на адресу СЦКК надійшло 78 заявок від підприємств на забезпечення режиму «тиші» під час проведення ремонтно-відновлювальних робіт біля лінії розмежування сторін. Від ВСУ надані гарантії безпеки по 72 заявках. НЗФ ОРДО за цей же час не надали ніяких гарантій на проведення робіт на території, підконтрольній уряду України.

Раніше в ОБСЄ закликали Україну і бойовиків розмінувати трасу Світлодарськ-Дебальцеве.   Нагадаємо, раніше СММ ОБСЄ відновила роботу камери спостереження на Донецькій фільтрувальній станції, яку вивели з ладу стрілецькою зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: