Перевірка е-декларацій топ-чиновників: з огляду на винахідливість влади, лазівок знайдуть багато

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Зарано робити висновки про роботу антикорупційного агентства. НАЗК створено на роки для того, щоб бачити в динаміці, як багатіють українські чиновники.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, оцінюючи інформацію про те, що НАЗК перевірило лише 39 декларацій топ-чиновників.

«Основна ідея в тому, щоб через мінімізацію персонального впливу на держзакупівлі та інші фінансові оборудки створити умови, з одного боку, для зменшення корупціогенності, а з іншого – через персональне декларування все-таки обережно поводитися з особистими фінансами», - говорить Цибулько.

Експерт прогнозує, що, зважаючи на винахідливість наших чиновників, лазівок буде знайдено багато.

«Однак принаймні сформувати громадську думку, якийсь вотум довіри до того, що реформи очистили систему управління держави, НАЗК ще може», - вважає він.

НАЗК – дорога і скандальна інституція, але в очах західних партнерів вона все рівно виправдана.

«НАЗК – незвично скандальний антикорупційний орган для української дійсності та державного управління, тому що колегіальний орган, в якому учасники публічно звинувачують одне одного, сваряться – створює відчуття хаотичності цієї інституції. З іншого боку, забезпечити так звану «нульову декларацію» для чиновників навряд чи вдасться», - резюмував Володимир Цибулько.

Детальніше про те, як змінилися доходи українських міністрів у 2016 році, – за посиланням.

Раніше аналітики порталу з’ясували, де мешкає найбільше мільйонерів. Подробиці – в матеріалі «Як змінилися доходи українців за підсумками останньої деклараційної кампанії?».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: