У ГПУ повідомили, що не розслідують втручання НАБУ у вибори в США

Читать на русском
Генеральна прокуратура України не розслідує втручання Національного антикорупційного бюро в вибори президента США в 2016 році.

ГПУ розслідує розголошення НАБУ матеріалів кримінального провадження, проте про втручання бюро в вибори президента США мова не йде.

Про це «Українській правді» повідомили в прес-службі ГПУ, передає «Слово і Діло».

«Чорна бухгалтерія «регіоналів»: політики та експерти прокоментували скандальний документКористувачі соціальних мереж обговорюють опубліковану Сергієм Лещенком так звану «чорну касу» колишньої «Партії регіонів».

«Генеральною прокуратурою України розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 387 КК України за фактом можливого розголошення посадовими особами правоохоронних органів даних досудового розслідування. В даному кримінальному провадженні не розслідуються так звані факти «втручання у вибори президента США», - йдеться у повідомленні.

За даними ГПУ, кримінальне провадження відкрито за зверненням народного депутата Андрія Деркача. У цьому розслідуванні йдеться про розголошення матеріалів справи про так званої «амбарної книги Партії регіонів».

У той же час в прес-службі НАБУ підкреслили, що бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура не вели жодного розслідування щодо екс-глави виборчої кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта.

ЗМІ: Манафорта викликають до Конгресу в справі про російське втручанняПоплічник президента США Дональда Трампа Пол Манафорт відповість на запитання членів комітету з розвідки Палати представників США під час слухань в рамках справи про можливе втручання Росії в американські вибори 2016 року.

«Ми підкреслюємо, що він - не підслідна особа. Всі коментарі про наявність імені Пола Манафорта у списках так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів надавалися виключно у відповідь на запити ЗМІ та з метою запобігти маніпуляції», - заявили у відомстві.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо втручання окремих посадових осіб Національного антикорупційного бюро України у виборах президента США в 2016 році.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро розслідує справу про «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, в якій містяться дані про корупційну діяльність колишньої політичної сили за 5 років.

В ході розслідування НАБУ повідомило журналістам, що серед прізвищ в цій так званій «амбарній книзі ПР» фігурує також Пол Манафорт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: