У Вінниці встановлять пам'ятник Петлюрі

Читать на русском
Встановити пам'ятник планується на території двору будівлі обласного радіо, де в 1920-му році перебував Будинок канцелярії Петлюри.

До Дня козацтва і захисника України, 14 жовтня, у Вінниці відкриють пам'ятника отаману військ УНР Симону Петлюрі.

Як повідомляє інформаційний портал Vежа, монумент в натуральну величину буде виконаний з бронзи, передає «Слово і Діло».

Танці на пам’ятниках: як Україні та Польщі вийти з протистояння у пошуках історичного примирення?Трагічні сторінки спільної польсько-української історії вкотре спричинили погіршення відносин між двома державами. Чи вдасться зупинити ескалацію конфлікту та які приховані загрози несуть в собі зіпсовані відносини між Польщею та Україною?

«Такого пам'ятника в Україні ще немає, тому я вирішив, що потрібно увічнити пам'ять про Петлюру, адже він багато зробив для України. Пам'ятник буде бронзовий. На ньому Петлюра зображений в сидячому вигляді на лавочці. Виготовляли пам'ятник скульптори майстерні Оврах», - розповів Сергій Капуста, який виступає меценатом проекту.

Роботу над пам'ятником скульптор Володимир Оврах почав на початку весни.

«Вирішили, що буде цікавим художнім поворотом «вставити» в руки Петлюрі карту України, на яку він буде дивитися і бачити дві головні позначки, - Вінницю - тимчасова столиця УНР, - і Київ - столиця України, яка тимчасово була захоплена більшовиками в ході історичних подій», - розповів він.

Встановити пам'ятник планується на території двору будівлі обласного радіо, де в 1920-му році перебував Будинок канцелярії Петлюри.

Раніше повідомлялося, що в Вінниці пограбували ювелірний магазин.

Нагадаємо, 11 травня 2017 року мер Вінниці Сергій Моргунов пообіцяв відкрити музей історії Вінниці. Подивимося, чи зможе він виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: