Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Вінниці

Моргунов пообіцяв відкрити музей історії Вінниці

11 травня 2017 року міський голова Вінниці Сергій Моргунов пообіцяв відкрити музей історії Вінниці. Нагадаємо, що Вінницька міськрада проголосувала за створення нового комунального підприємства «Центр історії Вінниці», головним завданням якого буде створення музею історії міста. Його планують відкрити за 2 роки.
Архів
Сказано 11 травня 2017 р.

Джерело

  • https://day.kyiv.ua/uk/article/cuspilstvo/sergiy-morgunov-nam-treba-zminyuvaty-i-zminyuvatysya
  • https://day.kyiv.ua/uk/news/230217-u-vinnyci-planuyut-vidkryty-muzey-istoriyi-mista
  • Лист начальника відділу звернень апарату міської ради та її виконкому Ірини Єлізароваої
  • Лист заступника Вінницького міського голови Сергія Тимощука
  • Лист начальника відділу звернень апарату міської ради та її виконкому Ірини Єлізароваої
  • Лист начальника відділу звернень апарату міської ради та її виконкому Ірини Єлізароваої

Результат

За інформацією пресслужби від 27 серпня 2020 року, Вінницька міська об’єднана територіальна громада отримала приміщення для розміщення музею Вінниці. На даний час фахівці розробляють концепцію майбутнього музею.

До кінця каденції, яка закінчується в жовтні 2020 року, обіцянку виконати не встигають, але роботи з її втілення активно проводилися, тому обіцянка переведена до архіву.

Нагадаємо попередній хід подій:

Редакція звернула увагу та повідомляє, що оцінка дається виключно словам міського голови, а використаний матеріал був взятий для доповнення змісту обіцянки та не обмежує терміни виконання. Музей з робочою назвою "Музей Тимчасової столиці", присвячений статусу Вінниця як тимчасова столиця УНР, після свого відкриття стане частиною проекту "Музей Вінниці", який об'єднає декілька музейних установ міста. Станом на грудень 2018 року співробітники Центру історії Вінниці займаються питаннями розробки і створення наукової концепції музею та здійснюють збір та комплекцію експонатів музейного фонду.

30 серпня 2019 року міська рада надала згоду на прийняття в комунальну власність приміщення за адресою вулиця Симона Петлюри 15, в якому має розміститись майбутній музей Вінниці. Наразі йде процес передачі приміщення з балансу Вінницької ОДА на баланс територіальної громади міста Вінниці. Центр історії Вінниці протягом 2017-2019 р. працював над розробкою музейної концепції, формує фонди та проводить публічні дискусії з фахівцями та жителями міста.