Проти Матіоса порушили провадження за нецензурну лексику

Читать на русском
Проти головного військового прокурора Анатолія Матіоса порушили дисциплінарне провадження за лайку у соцмережах.

Проти головного військового прокурора Анатолія Матіоса кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів порушила дисциплінарне провадження за лайку у соцмережах.

Про це повідомляє у Facebook українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International, передає «Слово і Діло».

«За зверненням ТІ Україна відкрито дисциплінарне провадження проти Головного військового прокурора», - зазначають в організації.

Згідно з її інформацією, 25 травня 2017 року Матіос на своїй сторінці у Facebook розмістив у загальному доступі інформацію з використанням нецензурної лексики. З огляду на це «ТІ Україна» звернулася до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з дисциплінарною скаргою про неналежну поведінку головного військового прокурора.

«Адже це є порушенням вимог статті 16 Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів», - наголошують антикорупціонери.

Ймовірно, йдеться саме про цей пост Матіоса.

Крім того, кажуть активісти, журналіст Aleksei Bobrovnikov 23 червня 2017 року публічно повідомив про те, що Анатолій Матіос пропонував йому 10 000 доларів за підготовку журналістського сюжету про хід розслідування у кримінальному провадженні у вигідному для себе світлі.

«Це є порушенням вимог статей 16, 21, 28 Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів», - нагадали в ТІ.

Раніше Матіос прокоментував заочний арешт у РФ прокурора і слідчого у справі Януковича.

Також він заявив, що фігуранти «справи Клименка» пішли на угоду зі слідством.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: