Прем’єр розповів, коли зникнуть черги до дитсадків

Читать на русском
Володимир Гройсман має намір повністю вирішити питання черг до дитячих садків в Україні за три роки.

За три роки питання черг до дитячих садків в Україні має бути повністю вирішено і знято.

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час наради щодо підготовки до нового навчального року в ході поїздки до Дніпропетровської області, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Черг до дитячих садочків у 2020 році в Україні не повинно бути», - наголосив Гройсман і нагадав, що цього року загалом має бути створено 25 тисяч нових місць у дошкільних навчальних закладах.

Дошкільні заклади в Україні: чи стало простіше віддати дитину до дитсадка?«Слово і Діло» дослідило динаміку відкриття та закриття дошкільних навчальних закладів за кілька років до та після початку війни на Донбасі.

За його словами, завдяки децентралізації місцева влада має достатньо ресурсів для створення нових місць у дитячих садочках.

Водночас він підкреслив, що за півроку черга до дитячих садочків зменшилася на 13 тисяч місць - з 78 тисяч у 2016 році до 65 тисяч нині.

«У минулому році в чергах до дитячих садочків перебували 78 тисяч юних українців, зараз ми уже маємо на 13 тисяч зменшення цієї черги, тобто вона дорівнює сьогодні 65 тисяч, це тільки за півроку», - сказав Гройсман.

Разом з тим глава уряду зазначив, що найбільша черга до дитсадків - у Київській області (близько 8 тисяч 600 місць) та Одеській області (понад 9 тисяч).

Раніше в КМДА заявили, що Київ здійснив прорив у подоланні черг у комунальних дитячих дошкільних установах.

Також Гройсман анонсував будівництво понад 20 нових шкіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: