Гриневич обіцяє доопрацювати ПЗ електронної системи вступу до вишів до наступного року

Читать на русском
У Міносвіти обіцяють доопрацювати програмне забезпечення електронної системи вступу до вищих навчальних закладів до наступного року.

Програмне забезпечення електронної системи вступу до вищих навчальних закладів до наступного року буде доопрацьовано.

Про це «Інтерфакс-Україна» повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає «Слово і Діло».

«Зараз за результатами вступної кампанії ми проведемо дуже глибокий аналіз і аудит всього, що відбувалося під час неї, щоб визначити головні аспекти, на доопрацюванні яких потрібно зосередитися», - сказала міністр.

Гриневич зазначила, що раніше ПЗ належало приватній особі, а тепер перебуває у власності держави, а його розробником за результатами тендеру стало ПАТ «Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій».

При цьому на деякий час тендер був заблокований через суд, тому ПЗ розроблялося і запроваджувалося за досить короткий термін, що могло призвести до деяких проблем в ході вступної кампанії 2017 року.

Міносвіти: майже 90% вступників до вишів зарахованіЗа даними Міністерства освіти і науки, відбулося зарахування до вищих навчальних закладів на місця бюджетного замовлення, майже 90% вступників зараховані.

«При цьому важливо, що багато виявлених проблем уже вирішені, тому що до кінця вступної кампанії робота системи була стабілізована. Водночас не всі проблеми вступної кампанії пов'язані з роботою електронної системи, деякі - з роботою приймальних комісій», - сказала міністр.

Вона зазначила, що в деяких випадках приймальні комісії застосовували стимулюючий сільський коефіцієнт в 1,02 до тих абітурієнтів, які не відповідали вимогам – закінчити сільську школу і бути прописаними у сільській місцевості.

У Міносвіти раніше пояснили, чому на бюджетне навчання потрапили абітурієнти з нижчими балами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: