Гройсман вважає, що реформувати освіту Україні наразі не по кишені

Читать на русском
Очевидно, що зараз нам це не по кишені. Це означає, що реформа освіти буде пролонгована, і це не дуже добре, сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що реформа освіти обійдеться у $3 мільярди, тому Україна зараз не може дозволити її.

Про це він повідомив під час конференції з питань реформ в Україні 6 липня в Лондоні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Новий закон про освіту, тобто нова система освіти в нашій країні, буде коштувати 3 мільярди доларів. І тут виникає питання, чи зможемо ми зробити це виходячи з того, що в нас є економічні проблеми сьогодні, які накопичилися за десятиліття, чи ні? Очевидно, що зараз нам це не по кишені. Це означає, що реформа освіти буде пролонгована, і це не дуже добре», – сказав Гройсман.

Раніше міністр освіти Лілія Гриневич заявляла, що до 2030 року на виконання закону «Про освіту» необхідно близько 87 млрд грн. Водночас у МОН уточнили, що на реалізацію концепції Нової української школи – масштабної освітньої реформи – необхідно 3,47 млрд грн.

Раніше Гройсман планував до кінця 2017 року провести п'ять масштабних реформ, серед яких і реформа освіти.

Також раніше Гриневич назвала чотири основних пріоритети уряду в розвитку галузі, зазначивши, що 2017 рік є критичним у підготовці реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: