Німеччина виділить 10 мільйонів доларів на розвиток українських підприємств

Читать на русском
Фонд Emerging Europe Growth Fund III внесе 10 мільйонів доларів в інвестиційний фонд для малого і середнього бізнесу в Україні.

Німецьке товариство інвестицій та розвитку (DEG) внесе 10 мільйонів доларів в інвестиційний фонд для малих і середніх підприємств України.

Про це 14 серпня повідомляє посольство Німеччини в Україні, передає «Слово і Діло».

Степан КубівНародний депутат України
Кубів зобов'язаний забезпечити функціонування системи прогнозування розвитку ринку праціСказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Відзначається, що фонд Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III) полегшить підприємствам малого та середнього бізнесу в Україні доступ до довгострокового фінансування.

«Цим участю Німеччина зміцнює свою позицію як однієї з найважливіших країн походження іноземних інвестицій в українську економіку. Участь Німеччини є сигналом для інших приватних і інституційних інвесторів», - йдеться у повідомленні посольства.

У диппредставництві розповіли, що фонд інвестує в орієнтовані на експорт галузі промисловості, зокрема, в ІТ, легку і харчову промисловість, а також підприємства електронної торгівлі та охорони здоров'я.

Інвестиції чи нові кредитні зобов’язання: якого ефекту варто чекати від рішення МВФ?Останні 2 роки активного «реформування» української економіки не обходилися без коштів від МВФ. Цієї осені чергового траншу кредиту чекають ледь не як основного фактору для притоку іноземних інвестицій. Та чи існує пряма залежність між цими двома явищами?

У німецькому посольстві уточнили, що фінансується фонд насамперед орієнтується на малі і середні підприємства, які потребують капіталу для власного зростання і, як свідчить досвід, створюють особливо багато нових робочих місць.

Німецькі дипломати додали, що є намір довести капітал фонду Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III) до 150 млн дол.

Раніше Володимир Гройсман повідомляв, що США допоможуть Україні залучити інвестиції в економіку.

За повідомленням народного депутата Сергія Тарути, світові фінансові інституції та комерційні банки Німеччини готові виділити Україні у вигляді допомоги і капітальних вкладень до 150 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: