Україна може розраховувати на інвестиції в сумі до 150 млрд євро – Тарута

Читать на русском
Умовами для доступу до інвестицій є концентрація на інтересах української економіки та практична позиція на переговорах з МВФ та іншими фінансовими інституціями.
Сергій Тарута

Світові фінансові інститути та комерційні банки Німеччини готові виділити Україні у вигляді допомоги та капітальних вкладень до 150 млрд євро.

Про це в інтерв'ю виданню «Цензор.НЕТ» заявив відомий український власник Сергій Тарута, повідомляє «Слово і Діло».

«Це Європейський банк реконструкції й розвитку, Світовий банк, німецькі банки. Ми повинні розуміти, що частина цих коштів – допомога. Але основні кошти підуть в якості інвестицій. Вони мають іти на реальні зміни та приносити окупність», – каже Тарута.

Таку інформацію Тарута отримав за результатами прямих зустрічей із керівництвом Бундестагу. «Керівництво Бундестагу сказало: якщо ви підготуєте програми разом із нами, то можете розраховувати на пакет допомоги в розмірі до 150 млрд євро», – пояснив він.

Тарута зазначив, що умовою для доступу до цих інвестицій є концентрація на інтересах української економіки. «Ми маємо приготувати галузеві пакети допомоги, зайняти практичну позицію на переговорах з МВФ та іншими фінансовими інституціями», – говорить він.

Економічна структура Донбасу робить ідею автономії абсурдною – ТарутаЕкс-губернатор Донеччини переконаний, що автономія на Донбасі неможлива

Для цього зміна влади в Україні не потрібна, але потрібні зміни середовища. «Пакет може бути реалізований у тому разі, якщо влада буде виконувати задані критерії. Інше питання: чи в змозі сьогоднішній уряд реалізувати реформи? Ні, він на це не здатен», – підкреслив Тарута.

Раніше Сергій Тарута заявляв, що економіку країни може врятувати лише відставка уряду.

Нагадаємо, що, на думку Тарути, ухвалення законів про особливий статус Донбасу, про місцеві вибори та про амністію бойовиків допоможе повернути окуповані території.

Сергій Тарута є не надто відповідальним депутатом: з 25 його обіцянок, зафіксованих «Словом і Ділом», він провалив 15. Порівняти його рівень відповідальності з тим, як працюють його колеги по парламенту, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: