Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань економічного розвитку

Кубів зобов'язаний забезпечити функціонування системи прогнозування розвитку ринку праці

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила першим віце-прем'єр-міністром - міністром економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва. Програма діяльності Кабміну зобов'язує Степана Кубіва забезпечити функціонування системи прогнозування розвитку ринку праці та стимулювання молоді до здобуття професій і спеціальностей, потреба в яких прогнозована, здійснювати заходи з подальшої детінізації відносин у сфері зайнятості населення.
Виконано
Сказано 14 квітня 2016 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248958510
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1099-19
  • https://www.kmu.gov.ua/storage/app/sites/1/uploaded-files/Zvit%202018.pdf
  • https://www.kmu.gov.ua/storage/app/sites/1/uploaded-files/Zvit%202018.pdf
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/mon-pidpisano-mizhvidomchij-memorandum-z-proforiyentaciyi-molodi
  • https://www.kmu.gov.ua/storage/app/sites/1/uploaded-files/Zvit%202018.pdf
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-zahodi-spryamovani-na-detinizaciyu-vidnosin-u-sferi-zajnyatosti-naselennya
  • http://prozahid.com/content-64082-html/

Результат

У липні 2018 року Державна служба зайнятості запровадила на сайті анкетування роботодавців про потребу в працівниках. Результати анкетування оброблятимуться Управлінням прогнозування, бюджетування та статистики Державної служби зайнятості (Центрального апарату) та будуть використані при розробці прогнозу потреби у працівниках.

У вересні 2018 року уряд затвердив ряд заходів, які спрямовано на детінізацію ринку праці. Реалізація норм розпорядження надасть можливість зменшити застосування незадекларованої праці та вдосконалить контроль за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

5 грудня 2018 року урядом було утворено Національне агентство кваліфікацій – постійно діючий колегіальний орган, уповноважений на реалізацію державної політики у сфері кваліфікацій та затверджено його Статут (постанова Кабінету міністрів України від 5 грудня 2018 р. № 1029). До основних повноважень Національного агентства кваліфікацій віднесено і забезпечення прогнозування потреб ринку праці у кваліфікаціях.

З метою відновлення престижності професійної освіти та популяризації робітничих професій, стимулювання до здобуття професій і спеціальностей, потреба в яких прогнозована, було проведено професійну орієнтацію населення із залученням представників бізнесу та органів місцевої влади (накази МОН від 25 квітня 2018 р. № 419, від 4 липня 2018 р. № 715 та від 9 серпня 2018 р. № 890).

Також уряд протягом 2016-2019 років створював навчально-практичні центри за галузевим спрямуванням. Результатами діяльності навчально-практичних центрів, створених протягом 2016 та 2017 років, є збільшення загального контингенту учнів, слухачів закладів професійної (професійно-технічної) освіти більш ніж на 5 відсотків порівняно з попередніми роками; збільшення кількості випускників, які працевлаштовуються за професією.

Враховуючи те, що уряд забезпечував функціонування системи прогнозування розвитку ринку праці, тому програмному зобов'язанню присвоєно статус «виконано».