Мінфін підготував новий податок для бізнесу

Читать на русском
Міністерство фінансів розробило законопроект, що вводить податок на виведений капітал замість податку на прибуток.

Міністерство фінансів України розробило законопроект, що вводить податок на виведений капітал замість податку на прибуток.

Про це повідомила прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

НБУ рекомендує бізнесу перевести розрахунки в євроЗаступник голови НБУ Катерина Рожкова пояснила очікування тим, що зараз в Україні активно впроваджуються євродирективи.

«Мінфін разом з бізнесом, експертами та народними депутатами розробили текст законопроекту про податок на виведений капітал, який вводитимуть замість податку на прибуток», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в Мінфіні відбулось понад 20 зустрічей, де учасники мали можливість обговорити і вирішити спірні питання.

Наступний крок передбачає оцінку впливу положень законопроекту на надходження до державного бюджету. Після чого відбудеться узгодження з іншими органами влади і громадське обговорення. По завершенню законопроект буде винесений на розгляд Кабміну.

Як наголошується в презентації до документа, ставка податку на виведений капітал складе 15% при сплаті дивідендів на адресу юрособи - нерезидента або фізособи. Для порівняних з дивідендами платежів ставка становитиме 20%.

До таких платежів відносяться: відсотки, сплачені на адресу нерезидентів - пов'язаних осіб; виплати у межах договорів страхування або перестрахування на користь страховиків-нерезидентів; виплата фінансової допомоги неплатнику податку, не поверненого протягом 12 місяців; покупка товарів і послуг у пов'язаних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування; донарахування за трансфертне ціноутворення; безкоштовне надання майна неплатнику податку; інвестиції в статутний фонд неплатників податку; виплата роялті.

Мінфін залучив 1 млрд грн від держоблігаційМіністерство фінансів залучило до державного бюджету 1,088 млрд грн від розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Сума дивідендів, що виплачується за 2013-2017 роки, не оподатковується на виведений капітал в межах обсягу оподатковуваного прибутку, з якої раніше був сплачений податок на прибуток.

Раніше в Мінфіні повідомляли, що очікують отримання наступного траншу від МВФ на початку осені.  

Нагадаємо, раніше Кабмін ухвалив стратегію розвитку малого і середнього бізнесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: