Україна у світових рейтингах: прогрес у виробництві зброї й інноваціях, регрес у соціальному розвитку

Читать на русском

На сьогодні український державний концерн «Укроборонпром» займає 62-ге місце у світовому рейтингу виробників зброї, піднявшись у ньому порівняно з минулим роком на 6 позицій. Загалом, якщо порівнювати з 2016 роком, позиції України у світових рейтингах покращилися за низкою показників, а в деяких питаннях нашаї країна вперше потрапила до подібних списків.

Так, окрім виробництва зброї, ми покращили своє місце за якістю паспортів: із 38 місця ми перемістилися на 31. Також у країні стало краще з інноваційною діяльністю: в порівнянні з минулим роком Україна піднялася на 6 сходинок і посіла 50 місце.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів заявив, що Україна у 2017 році підніметься на 15-20 позицій у рейтингу Doing BusinessСказано 27 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

А ось за яким показником у нас регрес (на щастя, незначний – усього на 1 пункт), то це за індексом соціального розвитку. Зараз у нас 64 місце і серед наших «сусідів» Домініканська Республіка і Білорусь. Також дещо знизився індекс конкурентоспроможності вітчизняної економіки (також на 1 позицію). Нині Україна 60-та, попереду нас Хорватія, позаду – Бразилія.

Серед рейтингів, до яких Україна потрапила вперше, відзначимо список найдорожчих міст для туризму, де на 78 місці опинився Київ, світовий рейтинг якості управління ресурсами серед держкомпаній видобувної промисловості, де НАК «Нафтогаз» потрапив до сімки лідерів, та індекс управління ресурсів, за яким наша країна 44-та.

Нагадаємо, днями «Слово і Діло» розповіло про коливання курсу національної валюти за останній рік. Раніше портал показав, як зростає державний борг України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: