Правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом вербування українців на роботу до Британії

Читать на русском
За фактом вербування українців до Великобританії для примусової праці в Україні відкрите кримінальне провадження за статтею 149 частиною 2.

За фактом вербування українців до Великобританії для примусової праці в Україні відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 149. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 7 до 12 років.

Про це повідомив головний оперуповноважений Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Національної поліції України Андрій Гаменюк на брифінгу в середу, 11 серпня, передає «Слово і Діло».

Персони нон ґрата в ЄС: проблеми з безвізом для кримчан і примусове громадянство РФПравозахисник оцінив ситуацію з наданням права користуватися безвізом кримчанам із російським паспортом.

«В Україні відкрито кримінальне провадження за ст. 149 ч. 2 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини). Санкція цієї статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі. Тобто, мова про умовне, дострокове звільнення або умовне отримання термінів не йде взагалі, так як це є особливо тяжким злочином», – сказав він.

Також кримінальне провадження відкрите й на території Литви, де жертвам готували паспорти для відправки до Великобританії. Там було затримано 4 людей: одного громадянина України та трьох громадян Литви. Вони також звинувачуються в торгівлі людьми і на цю мить перебувають під вартою.

У поліції додали, що жертвами даного кримінального провадження стали 200 осіб.

Раніше в МЗС нагадали, що безвіз не дає українцям права на працевлаштування в ЄС.

Нагадаємо, соціологи повідомили, у кого найбільше можливостей подорожувати без віз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: