У МЗС нагадали, що безвіз не дає українцям права на працевлаштування в ЄС

Читать на русском
У МЗС України нагадують, що безвіз для українців не дає дозволу на працевлаштування в країнах ЄС, оскільки це питання регулюється національним законодавством окремих країн.

У МЗС України нагадали, що безвіз для українців не дає дозволу на працевлаштування в країнах ЄС, оскільки це питання регулюється національним законодавством окремих країн.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на виступ представника департаменту консульської служби МЗС України Василя Кирилича в рамках круглого столу в четвер, 20 липня, в Києві.

Країна «на валізах»: чи варто чекати хвилі трудової міграції з України із запровадженням безвізуЕксперт-міжнародник розповів про приховані небезпеки для українців, які мають намір шукати працю в країнах шенгенської зони.

«Безвіз не надає право на роботу для громадян України в країнах ЄС і це є нормою», – сказав він.

При цьому Кирилич зазначив, що «українці винахідливі», оскільки, не порушуючи норми безвізового відвідування Євросоюзу, а це не більш ніж 90 днів перебування протягом 180 календарних днів, вони також застосовують деякі корективи в національних законодавствах низки країн ЄС.

За його словами, 15 червня «Угорський вісник» опублікував норму, за якою громадяни третіх країн, зокрема України та Сербії, мають право працювати в Угорщині без отримання спеціального дозволу.

«Значить, громадянин України який в'їхав до відповідної країни, наприклад, до Угорщини, вже не керується правом безвізу, а керується правом перебування та шукає зручні для себе можливості, щоб працювати в межах встановленого періоду», – пояснив Кирилич.

Нагадаємо, раніше соціологи повідомили, хто має найбільше можливостей подорожувати без віз.

Відзначимо, в Могеріні просять дозволити кримчанам користуватися безвізом з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: