ГПУ завершила розслідування у справі мера Бучі

Читать на русском
Генпрокуратура закінчила досудове розслідування у справі про незаконне виділення земельних ділянок мером Бучі (Київська область) Анатолієм Федоруком.

Генпрокуратура закінчила досудове розслідування у справі про незаконне виділення земельних ділянок мером Бучі (Київська область) Анатолієм Федоруком.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

«Як встановлено слідством, службовці протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісового фонду загальною площею понад 80 га, що завдало збитки державі на загальну суму 400 мільйонів гривень», – розповіли в Генпрокуратурі.

У ГПУ нагадали, що мера Бучі та секретаря міськради разом з начальниками Держкомзему Бучі підозрюють у зловживанні службовим становищем при вилученні земель лісового фонду і зміні їх цільового призначення.

Прокуратура письмово повідомила підозрюваних і їх адвокатів про завершення розслідування і дала доступ до його матеріалів.

«За результатами відкриття прокурором матеріалів досудового розслідування підозрюваним та їх захисникам буде вручено обвинувальний акт, який найближчим часом спрямується на розгляд до суду», – зазначили в ГПУ.

За санкцією ч.2 ст.364 Кримінального кодексу підозрюваним загрожує позбавлення волі на термін 3-6 років.

Нагадаємо, 2 серпня СБУ і прокуратура провели обшуки в Бучацькій міськраді і низці інших об'єктів. Пізніше в прокуратурі Київської області пояснили обшуки недостовірними відомостями в декларації одного з керівників міськради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: