Думки німців щодо «консервації» питання захоплення Криму Росією розділилися

Читать на русском
Думки громадян Німеччини розділилися майже порівну щодо пропозиції консервації питання анексії Криму Росією, озвученої раніше лідером Вільної демократичної партії Крістіаном Лінднером.
фото: ЕРА/UPG

Думки громадян Німеччини розділилися майже порівну щодо пропозиції «консервації» питання анексії Криму Росією, озвученої раніше лідером Вільної демократичної партії Крістіаном Лінднером.

Такі результати соціологічного дослідження інституту Цівей оприлюднила Die Welt, повідомляє «Слово і Діло».

За результатами опитування, 43,2% громадян Німеччини впевнені, що не можна заплющувати очі на окупацію Криму Росією, або ж це питання потрібно розглядати разом із проблемою окупованих територій Донбасу.

Своєю чергою, 44,4% німців готові на якийсь час забути про захоплення Криму Росією й упевнені, що для нормалізації відносин з РФ потрібно спочатку вирішити «більш актуальні проблеми», ніж анексія півострова.

При цьому опитування показало, що категорично проти тимчасового заморожування питання Криму виступають майже чверть опитаних – 24,7%, а повністю за те, щоб відкласти рішення проблеми на потім, виступили 17,4% німців.

При цьому 12,4% респондентів не змогли визначитися зі своєю позицією.

Крім того, опитування показало, що підтримку дій РФ у Криму демонструють більше жителів сходу Німеччини, який довго перебував під окупацією СРСР, і старшого покоління, а жителі заходу країни та молодь виступають проти пропозицій Лінднера.

В опитуванні брали участь понад 5 тисяч осіб із різних вікових груп і регіонів Німеччини, похибка вибірки становить не більш ніж 2,5%.

8 серпня кандидат у канцлери Німеччини від лівих сил Сара Вагенкнехт підтримала заяви Лінднера про поліпшення відносин із Росією та «консервацію» питання анексії Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: