Ініціативи Німеччини щодо України нагадують логіку «віддамо Гітлеру Судети, може, йому вистачить»

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Пропозиція німецьких політиків «спочатку Донбас, а потім Крим», яку нам хочуть нав'язати, – це хибна політика.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Петро Олещук, передає «Слово і Діло».

«Пропозиції Німеччини в контексті логіки «віддамо Гітлеру Судети, може, йому вистачить». Але Крим самоціллю війни з боку Росії не є, а є лише інструментом», – зазначив Олещук.

На його думку, Німеччина все ще розраховує, що анексованого Криму буде Росії достатньо.

Україна та Захід: хто в Німеччині захищатиме політику РФ та російську агресію на ДонбасіЕкс-міністр закордонних справ України розповів, які два політичих табори є в Німеччині, та про те, як вони визначають свою позицію щодо України та РФ.

«Німці вперто хочуть залишити Путіну Крим у надії, що він на цьому заспокоїться, й можна буде знову безпроблемно торгувати з Кремлем. Очевидно, Україна має робити розворот у своїй зовнішній політиці, адже санкційний пакет США – більш послідовний проукраїнський документ, аніж потуги Європи», – констатував політолог.

На його переконання, основним партнером для нас стають США.

«Європейці – це все ж таки партнер складний і непослідовний. І спиратися на запропоновану ними лінію небезпечно», – резюмував Петро Олещук.

Як відомо, в Німеччині запропонували відкласти питання про анексію та статус Криму до припинення кровопролиття на Донбасі.

Також кандидат у канцлери Німеччини запропонувала «розрядку» у відносинах із Росією.

Нагадаємо, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров переконаний, якщо прийняти пропозицію ФРН, то Росія зробить усе, щоб знищити корінний народ Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: