СБУ знову проводить обшук у редакції «Страна.ua» (оновлено)

Читать на русском
В офісі інтернет-видання Страна.ua вранці 9 серпня проводиться обшук. Крім того, співробітники СБУ проводять обшук у квартирах двох журналістів видання.

В офісі інтернет-видання «Страна.ua» вранці 9 серпня проводиться обшук. Крім того, співробітники СБУ прийшли з обшуком до квартир двох журналістів видання.

Обшуки в редакції «Страна.ua»: чому Україні потрібен надзвичайний стан в інформаційній сферіЕксперт-кримінолог оцінила ситуацію довкола затримання головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви.

Про це повідомляється на сайті ЗМІ, пише «Слово і Діло».

Дозвіл на обшук видав Печерський райсуд Києва. Як ідеться в постанові суду, обшук проходить у справі про «розголошення державної таємниці». «Це нова справа, яка фабрикується проти нас СБУ», – зазначили у виданні.

Повідомляється, що з офіса інтернет-видання вилучають комп'ютери, в помешканнях журналістів – телефони та планшети.

Пізніше в СБУ підтвердили, що їхні співробітники проводять у Києві обшуки в редакції видання «Страна.ua» та в квартирах деяких журналістів.

«СБУ проводить санкціоновані судом обшуки у редакції інтернет-видання «Страна.ua» та місцях проживання деяких журналістів», – повідомила на своїй сторінці в Facebook Олена Гітлянська.

Слідчі дії відбуваються в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом злочину, передбаченого частиною 1 статті 328 Кримінального кодексу України (розголошення державної таємниці).

«Співробітники спецслужби під час здійснення слідчих дій перевіряють комп’ютерну техніку на наявність матеріалів, що становлять державну таємницю», – зазначила вона.

«Сайт інтернет-видання «Страна.ua» працює в штатному режимі», – додала Гітлянська.

Нагадаємо, перший раз до редакції з обшуком силовики прийшли 22 червня. Тоді ж був затриманий головний редактор видання Ігор Гужва.

Відзначимо, що 27 червня за Ігоря Гужву була внесена застава й він вийшов із СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: