Прокуратура: відеозаписи в справі Гужви не були секретними

Читать на русском
Прокуратура Києва спростовує, що оприлюднені в справі головного редактора сайту Страна.ua Ігоря Гужви матеріали були засекреченими доказами.

Прокуратура Києва спростовує, що оприлюднені в справі головного редактора сайту «Страна.ua» Ігоря Гужви матеріали були засекреченими доказами.

Про це розповіли в прес-службі столичної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

У повідомленні зазначено, що згадані протоколи за результатами проведення негласних слідчих дій є матеріалами, з яких знято гриф секретності.

Також в прокуратурі зазначили, що відсутність копій в доданих до клопотання про обрання запобіжного заходу матеріалах пов'язано з законодавчою забороною виготовлення таких копій, згідно ч.3 ст.254 КПК.

«Крім того, слід зазначити, що частина матеріалів, продемонстрованих 23.06.2017 генеральним прокурором України (зокрема, відео-файли з камер відеоспостереження ресторану) – це докази, отримані раніше за запитом прокурора в порядку, не пов’язаному з проведенням негласних слідчо-розшукових дій», – підкреслили в прокуратурі.

Раніше в «Страна.ua» заявили, що показані генпрокурором Юрієм Луценком відеоматеріали є засекреченими доказами.

Нагадаємо, 26 червня за Гужву внесли заставу.

24 червня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з правом застави в розмірі 544 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: